Најновије

ПРЕТЊЕ ДОДИКУ ИЗ БЕЛГИЈЕ: "Рат још није готов, све ћемо вас запалити"!

На службени број кабинета српског члана Председништва БиХ Милорада Додика данас су стигле нове претње, потврђено је у кабинету председавајућег Председништва. Претње и псовке упућене су јуче око 15:40 преко службеног броја кабинета српског члана Председништва.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Претећи позив је према позивном броју упућен из Белгије, а мушки глас је након претњи и псовки поручио "да рат још није готов". Мушки глас који је претио говорио је наводно екавицом. Поред претњи Додику и његовој породици упућене су и најгоре псовке. О претњама су обавештене све безбедносне и надлежне службе. Ово је већ друга претња путем телефона коју добија председавајући Председништва БиХ Милорад Додик. Прва претња је упућена 26. новембра и она је дошла преко телефона у кабинет српског члана у Сарајеву. Мушка особа која се представила као Ибро вређао је Додика и његове сараднике и претио им смрћу, говорећи "да ће их све запалити", и то због постављања заставе Републике Српске у Додиковом кабинету. Претња је упућена са броја из Немачке.

Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) у сарадњи са колегама из Немачке идентификовала је већ мушкарца бошњачке националности који је упутио претњу. Овај предмет је већ предат Тужилаштву БиХ. 

- Особа која је звала лажно се представила као Ибро. Ради се на случају и очекујемо ускоро расветљавање овог случаја претње, каже извор из правосуђа БиХ.

Поред претњи које су почеле да стижу на адресу српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорад Додика, води се и велика борба око Додиковог обезбеђења.  Наиме, чим је Додик затражио да му обезбеђење буду, као и до сада припадници МУП РС, уследиле су опструкција из Сарајева, односно из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, која не допушта припадницима МУП РС да обезбеђују Додика и ово право жели задржати за себе, иако по закону могу допустити припадницима МУП РС да обезбеђују српског члана Председништва БиХ.

Погледајте ОВДЕ ко је наредио напад на Србију.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милорад Додик о састанку поводом састављања нове Владе Републике Српске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА