Најновије

ЂУРИЋ: Најава формирања војске највећа претња по мир

Најава формирања такозване косовске војске највећа је до сада претња миру и безбедности у региону, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

"Оснивање те нелегалне формације угрозило би све што се до сада постигло у процесу нормализације односа Београда и Приштине", рекао је Марко Ђурић.

Та војска се формира против Србије и српског народа на Косову и Метохији, и то се не може прикрити никаквим неуверљивим образложењима о потреби доприноса самопроглашеног Косова глобалној безбедносној архитектури, упозорова директор Канцеларије за КиМ.

Једино чему би једна таква формација допринела, оцењује Ђурић, јесте продубљивање међуетничке дистанце у региону, и била би нови фитиљ на балканском бурету барута.

"Подсећам да је, према међународним споразумима којима је пре две деценије окончан рат на Косову и Метохији, Кфор једина војна формација са правом да се налази на територији наше јужне покрајине, и свака подршка формирању некакве косовске војске је ударац у саме темеље међународног права и обесмишљава било какве мировне споразуме", наводи Ђурић.

Још није касно да се Приштина одговори од намере да формира војску, и потребно је то учинити одлучно и без устезања, како би се шанса дала миру и дијалогу, а спречило избијање нових ратних пожара на Балкану, закључује Ђурић.

Председник тзв. косовског парламента Кадри Весељи саопштио је да ће о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску посланици одлучивати 14. децембра.

Зашто Сирија није употребила С-300 против агресора прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Изјава Хоџаја опасна, претња миру и стабилности

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА