Најновије

НЕИЗВОДЉИВ ПЛАН ЕУ: Не могу да скупе 10.000 граничара

План Европске уније да 10.000 граничара буде на границама ЕУ у наредне две године није изводљив, саопштено је из аустријског председништва ЕУ.

Бодљикава жица (Фото: Pixabay)

Поједине земље чланице ЕУ изразиле су забринутост да би план угрозио њихово суверено право да контролишу своје границе, док су други забринути због финансирања толиког броја људи који је у септембру предложила Европска комисија.

Аустријски министар унутрашњих послова Херберт Кикл оценио је у Бриселу да циљ Европске комисије да ангажује 10.000 граничара до 2020. године "превазилази границе изводљивог".

- Због тога сада покушавамо да пронађемо одговарајуће компромисе. Не добијамо ништа уписивањем на папир броја 10.000, а да то људство не постоји у стварности. Зато је продужен рок за то - изјавио је Кикл новинарима.

Аустрија је председавала састанку министара унутрашњих послова ЕУ, на којем се расправљало о плановима ограничавања миграције.

Министар унутрашњих послова Немачке Хорст Зехофер изјавио је да ће министри морати да разговарају о томе колико контролних положаја је реално да се постави до 2020. године, јавио је АФП.

- Не бисмо требали да дајемо било каква утопијска обећања - упозорио је немачки министар.

ЕУ покушава да ојача капацитете одбране од будућих прилива миграната, након што је знатно смањен број оних који долазе у Унију после 2015. године, чему је допринела сарадња Турске и Либије.

Како и када терористи планирају напад на Црну Гору, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Екстремна контрола ЕУ граница

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА