Најновије

НОВЕ ПРЕТЊЕ ХАРАДИНАЈА: Није крај с таксама, видећете...

Тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај навео је данас да Приштина, поред такси од 100 одсто на производе из Србије, може предузети и још горе кораке, преносе приштински медији.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу за албанску тв А2 рекао да постоје и друге акције које се могу десити, а које немају везе са тарифама.

"Видећете какве, када се буду догодиле", навео је он, преноси Газета експрес.

Он није прецизирао о каквим акцијама је реч.

Ђурић: Свака нова мера Приштине води у пропаст и Србе и Албанце

Свака нова мера Приштине је карта у једном правцу за пропаст и Срба и Албанаца, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, реагујући на нову изјаву Харадинаја.

"Србија упозорава читаву међународну заједницу и скреће пажњу да лудило и неодговорност појединих политичких кругова у Приштини немају границе. Неопходно је да неко из међународне заједнице учини нешто, пре него што буде сувише касно", рекао је Ђурић.

Наводи да је ово "очајнички вапај и молба" Србије да се заустави ескалација и лудило политичких представника Албанаца који, каже, не схватају колико је озбиљна и опасна ситуација и колико нове мере и притисци могу да угрозе опстанак и будућност свих.

Упитан шта би могао бити нови потез Приштине, Ђурић одговара да "нам не треба ништа више", осим повлачења такси од 100 одсто на робу из централне Србије.

Ковачић: Харадинај диже тензије јер страхује од Хага

"Харадинају не одговара смиривање ситуације нити нормализација односа Приштине са Београдом јер је један од главних кандидата за Хаг, оцењује председник организације "Ист вест бриџ" Јован Ковачић поводом готово свакодневних претњи косовског премијера новим мерама против Србије, укључујући и данашњу најаву "још тежих мера".

Ковачић за Танјуг каже да Харадинају није у интересу да дође до смиривања ситуације, јер је свестан да би онда на дневном реду била и друга отворена питања, укључујући истраге ратних злочина и подизање оптужница Специјалног суда, те да би и он у том случају "дошао на ред врло брзо".

"Харадинај зато чини све што је у његовој моћи да не дође до нормализације односа", наводи Ковачић.

Коментарише и Харадинајева изјаву да се Србија не усуђује да пошаље своју војску на Косово и да је "довољан један амерички војник".

"Шта то значи, шта са тим војником, да тај стане испред српске војске или да прође као Харадинајеви сведоци, па да окриве Србе да су то урадили. Одавно говорим Американцима да Бондстил неће напасти Срби, него Албанци, само је питање кад", каже Ковачић.

Како је сарајевски новинар изазвао Вучића, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тзв Косово објавило рат Србији и БиХ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА