Најновије

БЕОГРАД СПРЕМАН ЗА МАРАТОН: Очекује се рекордан број учесника

Град Београд у потпуности је спреман за предстојећи 31. по реду маратон, на којем ће учествовати више од 7.000 такмичара из више од 70 земаља, саопштили су у петак организатори.

Илустрација фото: bgdmarathon.org

Директор Београдског маратона Дејан Николић рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини града да се очекује више од 7.000 учесника маратона и полумаратона из "вероватно 72 или 73 земље". Он је додао да се Трци задовољства очекује око 20.000 учесника. - Град Београд је у потпуности спреман за спектакл који нас очекује. Очекује нас рекордан број учесника из рекордног броја земаља. Из године у годину Београдски маратон обара рекорде и то је важно, не само због промоције спорта, него и што тиме потврђујемо и примат Београда као најбоље туристичке дестинације у овом делу Европе - рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.
На овогодишњем Београдском маратону учествоваће више од 400 особа са инвалидитетом, више од 500 учесника биће и у програму "Мама фит", а трчаће и око 250 припадника Министарства унутрашњих послова, најавио је Мали и навео и да ће Београдски маратон и ове године подржати националну кампању борбе против рака, као и кампању за борбу против астме.
Новина на овогодишњем маратону биће и учешће Београдске филхармоније, која ће наступати на Мосту на Ади.
- И то ће допринети томе да Београдски маратон буде прави спектакл - рекао је градоначелник.
Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац казао је да ће на програму бити Вивалди.
- Београдска филхармонија ће сачекати такмичаре на Мосту на Ади с новобеоградске стране и биће им подршка у том делу који је најтежи за трчање. Очекује се око 28.000 учесника. Ми имамо искуства с концертима на отвореном где смо сакупили отприлике тај број, али је ово први пут да ћемо имати публику која бежи. Плаши ме да им не пређе у навику и да крену да истрчавају из Коларца - рекао је Тасовац.
Београдски маратон почеће у суботу у 10.00 часова испред Цркве светог Марка. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА