Најновије

УНЕО НАПУЊЕН ПИШТОЉ У КОНГРЕС: Сазнајте све о америчком изборном стратегу који борави у Београду

Амерички изборни стратег Кори Левандовски, који је радио у кампањи америчког председника Доналда Трампа од 2015. до 2016. године, гостује у Београду на скупу са темом "Америка данас".

Кори Левандовски (Фото: Јутјуб)

За Трампа је радио до јуна 2016. године, када је добио отказ и отпремнину и прешао да ради за СиЕнЕн. Након растанка са Трампом потписао је уговор о ћутању, којим се обавезао да неће омаловажавати Трампа и износити поверљиве чињенице.
Његова стратегија у кампањи за америчког председника била је "пустите Трампа да буде Трамп", а "Блиц" наводи да је радио за 20.000 долара месечно. 
Као коментатор, Левандовски је нападао Хилари Клинтон, Трампову противкандидаткињу. Тамо је дао отказ крајем 2016. године, услед спекулација - које се нису оствариле - да ће добити положај у Трамповој администрацији. 
Левандовски је, уместо да уђе у Трампову администрацију, основао саветничку фирму "Евењу консалтинг", која је постала једна од најутицајних фирми тог типа у Вашингтону. Ту фирму је напуштио у мају прошле године, али се и даље сматра веома утицајним лобистом и оперативцем са директним приступом Доналду Трампу. 
Левандовског током кампање нису заобишле контроверзе. Једном је физички насрнуо на новинарку десничарског сајта "Брајтбарт њуз". У другој прилици је оптуживан да је зграбио за оковратник демонстранта против Доналда Трампа. У оба наврата је негирао кривицу. 
Левандовски је и пре Трампа радио као политички оперативац у САД. Док је радио за конгресмена Боба Неја, републиканца из Охаја (који је на крају завршио у затвору због корупције) Левандовски је 1999. унео напуњен пиштољ у торби са вешом у једну од зграда Конгреса, због чега је ухапшен. Оптужбе су на крају одбачене, али пиштољ му никад није враћен, наводи "Блиц". 
Прочитајте ОВДЕ зашто нас председник Србије толико понижава пред Немачком? 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стратег Левандовски у центру је пажње америчких медија и због својих љубавних афера по Белој кући.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА