Најновије

РУСИЈА ТВРДИ: Организација за забрану хемијског оружја није пронашла ништа у Дамаску! Шта ћемо сад?

Организација за забрану хемијског оружја (ОПЦВ) је потврдила да није пронађено хемијско оружје у центру за истраживање "Барзех" у сиријској престоници Дамаску, упркос тврдњама САД о његовом постојању, изјавио је начелник Генералштаба руске војске генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Сергеј Рудској (Фото: Јутјуб)

Руско Министарство одбране је напоменуло да би хиљаде људи умрло да се било какво хемијско оружје налазило на местима која су била мете напада коалиције предвођене војском САД.
- Недуго након ваздушних напада, многи су без заштитне опреме посетили места која су нападнута и није било назнака тровања било каквим гасом - рекао је Рудској.
Рудској је додао да руски стручњаци проверавају пројектиле коалиције, укључујући пројектил типа "томахавк", а да ће резултати истраживања бити искоришћени за унапређивање руског оружја, пренео је "Спутњик".
Руски војни званичник је изјавио да ће руски стручњаци наставити да обучавају сиријску војску, као и то да ће помоћи Сирији у усавршавању руковања новим системима ваздушне одбране, који ће Дамаску бити достављени у блиској будућности.
Наводни напад хемијским оружјем догодио се 7. априла у сиријском граду Дума. САД и ЕУ су за напад окривиле администрацију сиријског председника Башара ел Асада, што је Москва негирала и упозорила да се не врше оружани напади на Сирију.
САД, Велика Британија и Француска су извршиле нападе на Асадову војску, као одговор на напад хемијским оружјем у Думи.
Представници руског Центра за помирење сукобљених страна у Сирији прегледали су место напада и разговарали са локалним докторима, који тврде да није било појединаца који су се у болницу јавили са симптомима тровања било каквом хемијском супстанцом.
Прочитајте ОВДЕ шта је још Владимир Путин рекао одим да примена војне силе мимо сагласности УН иде наруку терористима.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако су медији извештавали о сада како је утврђено, наводном нападу хемијским оружјем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА