Најновије

ШИПТАРИ ЈАСНО ПОРУЧИЛИ: Не желе дијалог!

Ниједна од косовских политичких партија не жели да Хашим Тачи води разговоре са Србијом, један је од закључака округлог стола под насловом "У потрази за консензусом: Дијалог Косово-Србија и перспектива проширења ЕУ", преноси КТВ.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Током расправе политичке партије су мисију председника Тачија као преговарача назвале неуспешном. Шеф посланика Иницијативе, Биљал Шерифи, иронично је приметио да би, ако се Тачијев посао преговарача преведе на језик спорта, то било испадање из лиге, а не напредак, тако да би он требало да се држи подаље од преговарачког стола, преноси "Коха диторе". Шеф посланика Алијансе за будућност Косова (АБК), Ахмет Исуфи сматра да о овоме треба да одлуче политичке партије, пошто влада има много унутрашњих проблема којима мора да се бави. Главни уредник "Коха Диторе" Агрон Бајрами рекао је да већ неко време цивилно друштво инсистира на томе да је консензус неопходан и да је самопроглашено Косово већ било у обавези да изгради платформу за разговоре.

Прво споразум, па ЗСО

Политички саветник председника самопроглашеног Косова Хашима Тачија, Блерим Шаља, каже да Заједница српских општина неће бити формирана пре потписивања коначног споразума између Косова и Србије. "Неће бити Заједнице без обавезујућег споразума," рекао је Шаља за Т7 у емисији Пресинг, коју води Леонард Крћуки. "То је питање које ће се закључити у правно обавезујућем споразуму и не може да се одвоји или да се третира као посебна тема, већ ће завршити, природно, као један од анекса обавезујућег споразума," прецизирао је Шаља, преноси Кошев. Говорећи о недавно покренутој иницијативи косовских институција за израду статута ЗСО, Шаља је рекао да је то сложен процес с обзиром на неслагања између самопроглашеног Косова и Србије. Шта је Шпанија спремила самопроглашеном Косову, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бриселски споразум - издајнички акт признања Косова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА