Најновије

НЕВЕРИЦА У САД: Русија под санкцијама, а Путин издвојио додатних 162.000.000.000$ за здравство, образовање и инфраструктуру!

Блумберг открива да је руски председник Владимир Путин одлучио да за образовање, здравство и инфраструктуру издвоји додатних 10.000 милијарди рубаља, или око 162 милијарде долара.

Путин (Фото: РИА)

То значи да је Путин одлучио да значајно повећа износ за здравство, образовање и инфраструктуру у односу на најаве током годишњег обраћања пред оба дома руског парламента 1. марта ове године.
Овај корак део је шестогодишњег плана који је покренуо руски председник као део борбе против пада животног стандарда. 
Блумберг је цитирао своје изворе у Кремљу, који су инсистирали на анонимности, с обзиром на то да документ још није јаван, али је портпарол  Кремља Дмитриј Песков потврдио вест устврдивши да је декрет спреман и да ће Путин га ускоро потписати.
Упитан ради ли се заиста о 10.000 милијарди рубаља, Песков је поручио да не жели улазити у детаље.
Неки од нових издатака биће, сазнаје Блумберг, надокнађени уштедама у другим подручјима. Наиме, нови буџет, након неколико година узастопног раста, предвиђа смањење војне потрошње. 
Русија се све више удаљава од САД и Европске уније, који су јој наметнули санкције, а Владимир Путин тражи начине да привреду врати на високу стопу раста. 
Прошле године је рецесија заустављена и земља је ушла у раздобље раста. Резерве Русије су се готово вратиле на "граничну линију" од 500 милијарди долара, колико су износиле пре санкција. У прилог Русији иду и високе цене нафте и енергента, јер се барел Брента већ неко време продаје за више од 70  долара. 
Подсетимо, руски буџет је рађен на проценама да ће цена нафте бити до 40 долара по барелу.
Руси брутално поклопили западне силе.  Погледајте ОВДЕ необориве доказе да је акција у Сирији била потпуни промашај.
Извор: logično.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Први интервју Путина као председника Русије српски титл
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА