Најновије

Ово је 10 питања на која министри Владе Србије не смеју да одговоре

- У три претходна случаја доласка Владе Србије у Скупштину заседање би се завршило тачно пре него што би на ред да поставља питања дошао Бошко Обрадовић. И синоћ су покушали да потроше време за опозицију: Драгану Марковићу Палми су давали реч више пута него што је дозвољено по Пословнику, министри су предуго одговарали на питања, а неки су се јављали за реч иако их нико није ништа питао, да би се на крају „покварило и скупштинско озвучење“ како Бошко Обрадовић не би добио реч - саопштавају из Двери.

Седница Владе Србије (Фото: Јутјуб)

Они указују да ни један од министара није одговорио на десет питања која Двери постављају и да је седница прекинута чим је то дошло на ред. Двери у свом саопштењу наводе питања на која министри Владе Србије не смеју да одговарају. -  Да ли ће Влада Републике Србије потписати правно-обавезујући споразум са лажном државом Косово којим се тзв. Косову омогућава улазак у УН? Да или не? Које контрамере је донела Влада након хапшења и малтретирања њеног високог функционера Марка Ђурића у Косовској Митровици? Зашто одмах нису прекинути преговори у Бриселу, поништен антиуставни Бриселски споразум и затражена хитна седница СБ УН, као и спровођење Резолуције 12 44 СБ УН која подразумева повратак до 1.000 припадника српског државног особља на КиМ? Када ће Влада упутити захтев Председнику Скупштине да се одржи посебна седница на тему КиМ, због актуелности и важности теме и одлука Владе у вези са КиМ, за које би требало да имају подршку народних посланика? Зар је то данас тема за цео свет сем за Народну Скупштину Србије?Када ће домаћи привредници моћи да рачунају на смањење пореза на зараде, а домаћи пољопривредници на повећање катастрофално малих субвенција? Да ли Влада Србије размишља о пореским реформама у корист породице, на основу којих би ступањем у брак и по добијању сваког детета супружницима следовало ново смањење пореза на зараде и пореза на имовину? Како је могуће да је Србија једина држава на свету која није решила проблем банкарске пљачке путем кредита индексираних у швајцарским францима који има преко 20.000 породица у Србији и када ће тај проблем бити коначно решен? Да ли ће Влада прихватити захтеве просветних радника о јединственим платним разредима и двоструком повећању зарада од 10% ове године, који су истакнути на протесту Уније синдиката просветних радника Србије? Када ће свим радницима оштећеним у пљачкашким приватизацијама коначно бити исплаћене заостале зараде и отпремнине и повезан радни стаж? Када ће коначно бити донет Закон о ратним војним ветеранима и решена питања бораца учесника отаџбинских ратова од 1991-1999. године? Када ће – после 16 година – бити окончан судски процес за шпијунажу против генерала Момчила Перишића који је 2002. године снимљен и ухапшен како одаје државне војне тајне шефу америчке обавештајне службе за Балкан, у једној од највећих и најуспешнијих акција српске војне службе безбедности на челу са генералом Ацом Томићем? - питају Двери. Жестоку критику Слободана Антонића на рачун Александра Вучића погледајте ОВДЕ.
Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,... Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бранко Павловић о томе како треба одбранити Космет.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА