Најновије

МЕДВЕДЕВ: Животињска фарма у Швајцарској

Медведев...

Нико од учесника самита у Швајцарској за решавање ситуације у Украјини не зна шта тамо ради и каква је његова улога, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев је у својој објавио упоредио "мировни" самит у Швајцарској са "Животињском фармом" Џорџа Орвела.

"Ова швајцарска 'Животињска фарма' је чист надреализам. Кафка и Орвел нервозно пуше по страни. Нико од учесника 'мировног форума' не зна шта тамо ради и која је његова улога", написао је Медведев на Телеграму.

Према његовим речима, за "решавање сукоба" "швајцарски пастири су звали само проверене животиње: лудог малог вепра са својим пријатељем, стадо спороумних западноалпских оваца које блажено блеје по свету, као и чопор европских паса да чувају стоку.

"Пси лају, прскају затровану пљувачку на све стране и одржавају ред. Али морате пазити: овце често блеје неумесно и збуњују се у наученим формулама", написао је Медведев.

Медведев је додао да је "на челу стада невидљиво присутан старији, слабоумни власник који је одавно изгубио контакт са стварношћу", а његов "близак заменик, који је позирао на зеленом травњаку, рекао је научену фразу и брзо отишао кући".

"Све у свему, конференција је срамота и губљење новца пореских обвезника", закључио је Медведев.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА