Најновије

СВЕ О СУХОЈУ-47: Највећа тајна руске војске, крила су му постављена наопако, рађен по нацртима које су Совјети отели од нациста (ВИДЕО)

"Баркут" је рађен по немачким нацртима из 1945. године који су Совјети отели од нациста када су освојили Берлин.

СУ-47 (Фото: РИА)

Русија увелико извози своје оружје широм света, укључујући и борбене авионе. Међутим, од свих модела, један није планиран за извоз. Он се сматра највећом тајном руске војске.

Реч је о "сухоју-47", који је добио надимак "беркут", што у преводу значи "златни орао". Авион је саграђен од композитних материјала и опремљен напредним саставом управљања. Он је јединствен јер има инверзну геометрију крила односно крила су му постављена наопако. Тако да "беркут" има побољшану управљивост и деловање при угловима од 45° и више. Велика предност таквог облика крила су максимални коефицијент узлетања и смањени момент савијања, у чему му помажу и композитни материјали.

"Баркут" је рађен по немачким нацртима из 1945. године који су Совјети отели од нациста када су освојили Берлин.

Познат је по још једном називу а то је "праћка". Ова врста праћке може да достигне максималну брзину од 2,4 маха, али то никада нико није учинио из страха да би овој летелици отпала крила.

Сухој-47 тренутно има репутацију најбољег авиона за блиску борбу.  ПрочитајтеОВДЕ шта пишу амерички медији о застрашујућој руској подморници. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА