Најновије

Трамп и Помпео кренули да убеђују савезнике да иранске ракете угрожавају цео свет

Сједињене Државе су затражиле од европских и других савезника да уведу санкције Ирану да би био стопиран ракетни програм те земље.

Трамп (Фото: Јутјуб)

Уз образложење да су иранске ракете претња – ни мање ни више! - међународном миру и безбедности.

Дакле: америчке, британске и француске ракете – којима је претходних дана разарана Сирија – су благодат и за Сирију и за међународни мир и безбедност, а иранске – које још нису пале нигде изван полигона – не угрожавају само америчке интересе него и цео свет.

На тој таласној дужини је Брајан Хук, виши политички саветник новог америчког државног секретара Мајка Помпеа, изјавио у Ријаду:

"Тражимо од држава широм света да казне сваког појединца и компанију повезану са иранским ракетним програмом и то је велики део наших разговора са Европљанима".

Рекао је ово у Саудијској Арабији чије ракете разарају Јемен већ неколико година. Али, Хук у томе не види ништа ни нелогично ни лицемерно.

Зато је објавио да ће управо ирански ракетни програм бити велика тема сразговора између Помпеа са шефом саудијске дипломатије Аделом ал-Џубејром и  наследним принцом Мухамедом бен Салманом. Русија тврди да је дошла у посед америчких крстарећих ракете "Томахавк", нешто више о томе прочитајтеОВДЕ. Извор:fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА