Најновије

ЂУРИЋ: Приштина хоће ЗСО као празну љуштуру, нема тог филма! (ВИДЕО)

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић рекао је вечерас да ће Србија подржати рад на стварању ЗСО, али не на основу одлуке приштинског уставног суда који је, како је подсетио, раније поништио 22 од 23 елемента за формирање заједнице.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

- Сад би хтели да формирају заједницу која би била празна љуштура. Тај филм нећете гледати. Ми хоћемо ЗСО која ће имати суштинску моћ - нагласио је Ðурић за РТС додајући да сматра да Албанци нису искрени у намери да испуне рок од четири месеца који је задала ЕУ.
Ðурић сматра да је "реч о политичком маневру који има за циљ да њих растерети а нас да оптерети".
- Увек смо спремни да радимо на формирању ЗСО, али право да вам кажем мени све ово личи на трикове са аутобуске станице у Приштини. Они месец и по дана пред самит ЕУ у Софији, да би поправили свој имиџ, да би мало спрали са себе ово што се дешавало претходних дана и да би на крају крајева на Србију набацили терет спровођења неких друих споразума, попут Споразума о енергетици и других ствари које они желе да добију за себе, сада покушавају да се прикажу као страна која спроводи споразуме - рекао је Ðурић.
Ðурић каже и да су разговори са званичником америчког Стејт департмента Метјуом Палмером били тешки са доста неслагања око КиМ.
- Након тих разговора, али и не само након разговора него и након ових догађаја, са наше стране страхује се да би Албанци могли да мењају стање на терену како би поправили своју позицију - рекао је он.
Албанске странке у Приштини се, како каже, такмиче "која ће више да помогне тврђу позицију".
Коментаришући данашње изјаве Аљбина Куртија да приоритет Приштине не треба да буде столица у УН већ уједињење Митровице, Ðурић каже:
- Аљбину Куртију није довољно више ни Уједињене нације да добију, већ тражи да се пониште српске општине.
Он критикује и неке (опозиционе) политичаре у Београду који се, како каже, залажу за то да Србија прихвати чланство Косова у УН, без да добије било шта заузврат.
- Ја им стварно на томе честитам, много су учинили за своју земљу - каже он.
Прочитајте ОВДЕ шта је рекла Српска листа о ЗСО и Бриселу и шта никако не жели.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА