Најновије

Партизан отворио врата, Раднички победом ушао у Европу

Фудбалери нишког Радничког играће уз Партизан у квалификацијама за Лигу Европа наредне сезоне, док ће трећа екипа бити позната у среду после финала Купа Србије.

Фудбалери Партизана славе гол против Спартака фото: Бета

Раднички је у последњем колу Суперлиге победио Напредак резултатом 4:1 и тако заузео треће место на табели српског првенства. Нишки клуб има 37 бодова и победом је престигао Спартак, који има такође 37, али је био лошије пласиран после 30 кола, односно пре почетка плеј-офа.

Партизан је у победио Спартак на свом стадиону резултатом 2:0, головима Данила Пантића у трећем и Леандреа Тавамбе у 28. минуту. Спартак и даље има шансу да се пласира у квалификације за Лигу Европа, а то ће зависити од финала Купа у ком ће се у среду састати Партизан и Младост из Лучана. Ако Младост освоји трофеј играће у Европи, а Спартак ће ако Партизан слави.

Црно-бели су сезону у Суперлиги Србије завршили на другом месту са 43 бода.

Раднички је у Нишу победио после преокрета, с обзиром на то да је Напредак водио поготком Николе Ескића. Победу домаћину и пласман у квалификације за Лигу Европа донели су Саша Стојановић и Марко Мркић са по једним и Славиша Стојановић са два гола.

У утакмици која на крају није имала резултатски значај, Војводина је на Бановом брду декласирала Чукарички резултатом 6:1. Чак четири гола је Виктор Езе, по један Лазар Зличић и Лазар Арсић, док је аутогол постигао Мирослав Богосавац. Стрелац за поражени тим био је Слободан Тедић.

Када је реч о утакмици на стадиону у Хумској, пре ње није одржан минут ћутања за преминулог Душана Трбојевића, некадашњег фудбалера и тренера и скаута у омладинској школи Партизана. Само је био истакнут транспарент на трибинама на ком је писало: "Чика Трбо, хвала и нека Вам је вечна слава".

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА