Најновије

ЕРДОГАН РАЗОЧАРАО ГРАЂАНЕ БИХ: Србија му важнија!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган разочарао је део држављана БиХ који верују у мит како је БиХ најважнија земља Турској на Балкану, када је изјавио да је то ипак Србија, преноси сарајевски портал klix.ba.

Александар Вучић, Бакир Изетбеговић, Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

Ердоган је рекао и да је трговинска размена Турске и Србије у прошлој години износила више од милијарду долара, као и да је тренутни циљ повећање на две милијарде долара.

Како се наводи, све више у БиХ се могу чути коментари како Турска само политички подржава БиХ, док новац директно инвестира у суседну Србију.

Бројни држављани БиХ сматрају да БиХ нема никакве директне користи од политичке подршке Турске, односно да нико не живи боље, јер званична Анкара подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ.

У Спољнотрговинској комори БиХ саопштили су да је у 2017. години обим размене са Турском износио близу 1,08 милијарди конвертибилних марака, као и да је у такозваним "осталим тржиштима" или "трећим земљама" Турска најзначајнији спољнотрговински партнер БиХ, а затим Руска Федерација.

Турске обавештајне агенције добиле су информацију о могућем атентату на председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, јавила је агенција Анадолија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Наравно да је важно шта Турска мисли; Ердоган: Циљ размена од пет милијарди долара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА