Најновије

НА ПРЕВАРУ ЈЕ ОДВЕДЕНА У ИД: Гледала сам како муж пред мојим очима силује девојчицу (14) коју је купио као робињу! (ФОТО,ВИДЕО)

Сали је преживела истински хорор, а данас жели само једно - да се врати у Америку.

Сали и деца (Фото: јутјуб)

Једно путовање је било довољно да потпуно преокрене живот Саманте Сели.

Њена америчка свакодневница, ушушкана у мир и безбрижност, претворила се у хорор испуњен ритуалним батинама, силовањима, мучењем и гледањем пропагандних снимака у такозваном кафифату Исламске државе.

Њен супруг, Муса Елхасани, повео је на пут 2014. године у Хонг Конг, рекавши јој да иду на одмор. Планирали су да се преселе у Мароко у потрази за јефтинијим и бољим животом.

Неколико дана касније стајала је на граници Турске и Сирије, присиљена да направи избор који је ноћна мора сваке мајке. Њен муж је држао њену ћерку Сару, а она свог сина Метјуа (7) и морала је да бира - да напусти своју ћерку или да остане уз њу, и крене са својим мужем у калифат ИСИС-а.

"Помислила сам да више никада нећу видети своју ћерку, а не знам како бих могла да живим са тим." ,каже Сали за ЦНН.

Своју причу преноси свету са сирисјко-курдске територије, на којој је остала заробљена након пада Раке. Није сигурна да ли ће се икада поново вратити у Америку.

Прича о томе како је доспела на то место, сам пакао на земљи, препуна је мистерије, саосећања и ужаса који је донео надреални терор ИСИС-а. Сали је од наивне, изманипулисане домаћице постала сурови прагматиста, и преживи брутални свет којем доминирају мушкарци.

Све је почело у Индијани, где је живела са Елсаханијем и својим сином из првог брака, као и њиховом ћерком. Радили су у фирми која се бавила доставом. Елсахани је и тада давао знаке за узбуну - користио је дрогу и варао је. Али, обећавао јој је пресељење у његов родни Мароко, где би Сали могла да добије јефтину операцију колена која јој је била преко потребна.

Она је била одушевљена, јер је и раније посећивала Мароко, а када су кренули на путовање, Елхасани јој је рекао да иду Хонг Конг по неки новац. Одаткле су одлетели на "романтични излет" у Турску, а муж ју је све време обасипао поклонима.

Сали није приметила да нешто није у реду све док нису стигли у турски гранични град Саниурфу. Тада јој муж није дао да изађе из хотелске собе, рекавши јој да је град превише опасан.

"Када смо стигли у Санлиуфу све се променило. Била сам затвореник у хотелској соби." ,прича она.

Када су ушли у калифат, заувек се променио њен однос са супругом.

"Пре тога ме је размазио, стално је говорио како ме воли. Били смо веома заљубљени. Ромасна никада није престала. Али чим смо дошло овде то се променило. Постала сам пас. Нисам имала никаквог избора. Он је постао веома насилан. А ја нисам могла ништа да урадим поводом тога." ,каже Сали.

Није могла ни да покуша да се разведе или побегне, јер у ИСИС држави казне за то су биле сурове. Једном су је, док је била трудна, заточили на три месеца, због наводне шпијунаже за САД.

Сали је била у самици, и за то време била је сексуално злостављана. Онда су је пустили и сместили у кућицу на ободу Раке, где је муж посећивао када би се вратио са фронта. Добили су још двоје деце.

ИСИС је 2014. године поробио доста припадника Јазиди народа у Ираку, а младе жене су продаване као сексуалне робиње. Елхасани је предложио да за Сали купи једну како би јој правила друштво у домаћинству.

Одвео је Сали на пијацу робова, и она је тамо угледала Сод.

"Када сам видела Сод, нисам размишљала о новцу, већ како да јој помогнем." ,каже Сали.

Купили су Сод за 10.000 долара, што је било пола уштеђевине коју су изнели из САД. Одвели су је кући, а тамо је Елхасани почео да је силује.

Али то му није било довољно. Желео је да купи само своју "робињу", па је за 7.500 долара у кућу стигла и Бедрин, која је имала само 14 година. Касније су купили и Ахама, дечака који их је коштао 1500 долара.

Сали данас брани те њихове одлуке тиме да је девојкама пружила подршку и уточиште какво не би нашле у другим кућама. Али, шта је са силовањем?

"У свакој кући у којој су биле доживљавале су исто, али тамо нису имали подршку неког као што сам ја. Стално смо причали о томе како ће поново видети своју мајку. Обећала сам јој да ћу је извући из овога и да ће отићи кући. И нико, нико неће знати како је то када гледаш како твој муж силује девојчицу од 14 година. А онда она дође код тебе и плаче, а ти је грлиш и говориш да ће све бити у реду, само мора да буде стрпљива...." ,говори Сали.

Остало гледајте у видеу

А ОВДЕ читајте о великој победи коју је извојевала САА над злом ИД.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА