Најновије

АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИК: САД не могу да се врате на Балкан, јер га никад нису ни напустиле!

"Америка не може да се врати на Балкан, јер га никада није ни напустила", изјавио је заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер у Будви, на To Be Secure Форуму који се одржава уочи прве годишњице чланства Црне Горе у НАТО савезу.  

Црна Гора чланица НАТО (Фото: Јутјуб)

- Наставићемо да пружамо подршку како би се унапредиле кључне економске и демократске реформе, оснажили владавину права, борили се против корупције, организованог криминала и тероризма, унапредили безбедност на границама, и противили се онима који желе да поремете ове процесе. Кремљ је све отворенији у својим аспирацијама - додао је Палмер.

Помоћник државног секретара САД подсећа да је Европска комисија уз Црну Гору именовала и Србију као предводника европских интеграција. Додаје да огроман значај за регион има нормализација односа Косова и Србије.

- Србија чини велике кораке ка европским интеграцијама. И Косово напредује, то је млада демократија, Приштина остварује значајан напредак у борби против организованог криминала и корупције, а недавно су ратификовали и Споразум са Црном Гором о демаркацији граница - рекао је Палмер.

Међу земљама региона, Црна Гора предводи процес европских интеграција. Од 33 поглавља, отворено је 30, а три су привремено затворена. Палмер наглашава да Подгорица сад треба да се фокусира на искорењивање организованог криминала и јачање економије, а поменуо је и недавни напад на новинарку Вијести Оливеру Лакић.

- Слободни медији су основа демократије - поручио је Палмер.

Прочитајте ОВДЕ какав је то паклени план Приштине у Бондстилу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Црна Гора није српска, већ НАТО провинција — а можда постане и албанска.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА