Потребно:
300 гр петит кекса, може и плазма
3 пудинга од ваниле
10 кашика шећера
1л млека
200 г маргарина
200 гр киселе павлаке
700 г свежих јагода
200 мл слатке павлаке за шлаг
Припрема:
Размутити прашак за пудинг са шећером у мало млека. Остатак млека закувати па кад проври скувати пудинг. Кувати уз мешање пар минута док се пудинг не згусне. Макнути са ватре па у још вруће умешати маргарин нарезан на комадиће, добро промешати варјачом док се крема потпуно не стопи. Додати тада и киселу павлаку па опет добро промешати и уједначити крему. Тада додати и кекс изломљен на комадиће (изломите их рукама) па све заједно добро измешати варјачом. Додати на крају ситно сецкане јагоде и лагано их умешати у крем с кексима.
Излити припремљену кремсту масу у калуп за торте произвољне величине, поравнати и ставити у фрижидер на бар 2 сата да се колач добро охлади и крем стегне.
Преко охлађеног колача ставити улупану слатку павлаку и украсити са јагодама.
Рецепт за тирамису са јагодама погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда