Најновије

ДАЧИЋ: О свему се питају Вучић и Брнабићева

Ја и даље тврдим да би Албанци, када бисмо сели да разговарамо са њима без њихових ментора, пристали на поделу Косова, јер је то и за њих добро решење, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић и додао да су му то отворено говорили и поједини албански лидери.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Поводом става Срспке православне цркве која се изјаснила против поделе Косова, Дачић је рекао да поштује Цркву и њен став, али да поред става није видео неко понуђено решење.

Црква и владике нека раде свој посао, али политичари су ти који одлучују. Најлакше је рећи: „Не дамо Косово.“ Али, људи, ко га то даје? Ја? Вучић? Ми се боримо да сачувамо што се сачувати може, изјавио је Дачић за Ало.

Он је рекао да је председник Александар Вучић понео доста терета када је реч о тражењу решења за Косово на својим леђима.

Знате, није нимало лако причати и убеђивати добар део међународне заједнице да греши и да ревидира ставове. Многи са Запада су искључиви и не желе ништа да прихвате осим испуњења свих захтева Албанаца. То не може. Србима ништа, а Албанцима све. Какви су онда то преговори? То су ултиматуми, оценио је Дачић.

Знам ја да многи мисле да Вучић и ја идемо на Запад и на разговоре са међународним државницима и званичницима као на весеље. А у ствари је много горе. Зар заиста неко може да помисли да нам Запад нуди колаче и мед? Нису то нимало лаке ствари, објаснио је он.

Дачић је рекао и да је доста пута говорио председнику Вучићу да уведемо реципроцитет – како они нама, тако и ми њима.

Али он је тај који доста пута спусти лопту. Што се у многим случајевима показало као исправно. Ипак, ја не могу да дозволим да нас понижава Приштина и многи са Запада, изјавио је шеф дипломатије Србије.

Поводом писања медија да је „запретио Британији“, Дачић каже да је Србија мала земља и никоме не прети.

Ја сам само рекао да би било добро да се Лондон, али и многи други присете пријатељства са Србијом. Не мислите ваљда да можемо благонаклоно да гледамо на потезе појединих држава који директно иду ка отимању наше територије, упитао је Дачић.

Према његовим речима, Социјалистичку партију Србије не занима реконструкција владе јер је то питање за најјачу странку, а то је тренутно СНС.

„Дакле, о свему се питају Вучић и Брнабићева. Ми имамо добре кадрове у Влади и задовољни смо како раде“, додао је он.

Оценио је и да су односи у влади добри.

Ту и тамо појави се која трзавица, али то је нормално. Не бих се сложио да радимо „у леру“. Рекао бих да радимо пуном паром и да све више и више схватамо потребу да радимо као тим, рекао је Дачић.

Уочи светског првенства у фудбалу обећао је да ће, ако наша репрезентација победи Бразил, певати са селектором (Младеном) Крстајићем.

„Само нека они добро одиграју у Русији и обрадују народ“, поручио је Ивица Дачић.

Руси заинтересовани за Петрохемију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ивица Дачић о хрватском непријатељству према Србима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА