Најновије

Двери на корак од коалиције са Ђиласом

Покрет Двери Бошка Обрадовића све је ближи одлуци да се придружи "Савезу за Србију" бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа - сазнају "Новости".

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Према информацијама, двојица политичара су у последње време више пута разговарала и постигнут је договор да би могла да се успостави политичка сарадња.

Наиме, замисао некадашњег председника ДС је да се окупи шири и идеолошки шаролик фронт у борби против власти, како би се дошло до што ширег бирачког тела. И Обрадовић је више пута истицао да опозиција, без обзира на разлике, треба да се окупи око једног циља - да смени власт.

Извор "Новости" каже да нико од Ђиласових партнера нема ништа против тога да и Двери буду део савеза.

- Ипак, потребно је прецизирати тачне заједничке циљеве, како не би долазило до искакања у неким областима, попут, рецимо, Ратка Младића и хашких оптуженика, што је једна од тема око којих се не слажу сви они који ће се наћи у савезу - каже саговорник.

То практично значи да ће се током наступа у име Савеза за Србију сви држати принципа око којег су се окупили, док ће на појединачним страначким конференцијама говорити о партијским ставовима.

Иначе, уз Ђиласа су, засада, стали Народна странка Вука Јеремића, Левица Борка Стефановића, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, као и Заједно за Србију Небојше Зеленовића, док је Покрет слободних грађана Саше Јанковића одлучио да неће под исту капу. Један од разлога за недолазак ПСГ је и то што не желе да имају сарадњу са Дверима.

Амерички војници на Косову умиру од оружја којим су убијали Србе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић Самостално решавање питања КиМ доводи до дестабилизације

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА