Најновије

ДАЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ЊУЈОРКА: Нема шансе за пријем Приштине у УН

Позиција Србије је стабилна и све земље са чијим представницима сам разговарао разумеју ситуацију у којој се Србија нашла због нарушавања њеног територијалног интегритета и суверенитета, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић у Њујорку, истичући да нема шансе о пријему Приштине у УН.

- Без обзира што има појединачних инцидената у смислу да представници Приштине злоупотребљавају чињеницу да овде могу да уђу као гости, односно представници посматрачке мисије из Републике Косово, они нису део званичне Генералне скупштине. . Нема назнака ни најава да ће доћи до промене става када је реч о већини која је потребна за чланство у УН - рекао је Дачић Тањугу у Њујорку, где учествује на Генералној скупштини УН.

Дачић послао јасну поруку – Не брани међународна заједница Приштину, она се брани!

Према његовим речима, сваке године је ова недеља најважнија недеља на свету, све земље чланице шаљу своје највише представнике, њих 193, да учествују у дискусијама на пленарној седници, али и низу других билатералних састанака.

- У том смислу, делегација коју предводи председник Александар Вучић присуствовала је отварању дебате, председник ће говорити у четвртак, изнећемо тачно све што мислимо о питањима која се тичу нашег територијалног интегритета и суверенитета - навео је Дачић и додао да Србија веома пажљиво напомиње када неко говори на ту тему, само да, како је додао, они који на ту тему говоре о потреби очувања територијалног интегритета очигледно имају двоструке аршине када размишљају на које се земље то односи.

Ивица Дачић говорио о заробљеним српским туристима у Грчкој: Открио шта држава покушава да уради!

– Председник ће имати читав низ састанака са својим колегама, ја ћу имати и читав низ састанака са колегама, са министрима спољних послова. Највећу пажњу посветио сам земљама са којима желим да проверим какви су њихови ставови по питању Косова и Метохије, да ли је било промена када је Косово у питању – нагласио је Дачић.

КУРТИЈУ СТИЖЕ ПОРУКА ИЗ БРИСЕЛА: Престани да измишљаш

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА