Најновије

Поповић: Став изречен у твиту не мењам

Лични став о геј сликовници, изнет преко Твитера, упркос бурним реакцијама не мењам, рекао је министар Ненад Поповић. Он сматра да је то тема о којој треба отворено да се разговара јер се тиче целог друштва.

Ненад Поповић (Фото: srpskanarodnapartija.rs)

"Никога нисам желео да повредим али то је јасан став и то је питање које задире у сваку породицу и то су теме о којима треба разговарати", рекао Ненад Поповић.

О овој теми Поповић још није разговарао са премијерком Аном Брнабић и очекује њен позив.

"Поштујем председницу Владе али очекујем да се и моје мишљење поштује. Мој јасан став ја нећу мењати. Чекам разговор са премијерком у четри ока па ћемо видети", рекао је Поповић. 

Поповић путује на  инаугурацију руског председника Владимира Путина, а председник Вучић присуствоваће Војној паради поводом Дана победе када ће са председником Русије имати и директне разговоре.

Инаугурација председника Путина у Москви је изузетно важан политички догађај који се пажљиво прати у целом свету, каже Поповић.

"Поред инаугурације у наредним данима биће именована и нова руска влада. Мислим да је присуство Србије веома важно јер је Путин у последњих десет година помагао и помаже Србији посебно у заштити њених права у УН. Велика је ствар што Вучић иде одмах после инагурације и то на Дан победе и то показује огроман значај који Русија придаје Србији", рекао је Поповић.

Теме по којима ће се разговарати свакако ће бити ситуација на КиМ као и заштита права Срба у региону. Уз политичке теме два председника ће разговарати и о економској и војној сарадњи, каже министар.

Последњих дана доста се говори о могућности да Велика Британија по преузимању председавања Саветом безбедности затражи да седнице о Косову и Метохији буду затворене за јавност. Према речима Поповића, Русија то неће дозволити.

"Путин је и на предходном састанку изразио спремност да подржи Србију када је реч о КиМ. Србија треба о питању Косова да говори на свим међународним скуповима и форумима а Савет безбедности УН је управо место где то питање треба да буде отворено. Енгледска идеја да седнице буду затворене сигурно неће проћи", сматра Поповић. 

После недавне посете Кини, министар Поповић је донео вест да та земља види Србију као тржиште погодно за улагања и развој ИТ сектора. Слична очекивања има и када је реч о Русији.

"Пре свега да кажем да из Кине долазе позитивни сигнали. Било је много говора о ИТ сарадњи јер ту границе не постоје. И руске компаније су већ врло присутне у ИТ сектору а ускоро се очекује и долазак фирме Касперски", рекао је министар Поповић.

А шта ће Путин да представи на Паради победе погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА