Најновије

АСОВИ ЗА ДЕЦУ: У Новом Саду одигран меч за болесне малишане

Фудбалски меч "Асови за децу у епизоди Одиграј срцем" одигран је данас на новосадском стадиону Карађорђе.

Фото: Бета

Уз поруку подршке оболелој деци у Србији, сав приход биће дат Фондацији "Заједно за живот".

Учествовали су бивши и садашњи фудбалери Фудбалског клуба Војводина, и тим Светског синдиката професионалних фудбалера "ФИФПро".

Почетни ударац извела је Теодора Милић, девојчица која се изборила с тешком болешћу. Она је уз помоћ донација и СМС порука, успела да оде на лечење у Немачку.

Након Теодориног првог ударца, пуштени су бели голубови, а председник Синдиката професионалних фудбалера Независност Мирко Поледица, рекао је да је то порука мира, јер у утакмици "учествују фудбалери из свих земаља бивше Југославије".

"Ово је порука љубави и толеранције, ми смо сви спортисти, ми смо сви исте вере и исте боје коже, не постоји сујета и помажемо једни другима, и волео бих да и политичари следе наш пример", казао је Поледица за Бету.

Он је у име Светског синдиката професионалних фудбалера "ФИФПро", чијом скупштином председава у Новом Саду, на самом почетку утакмице уручио Фондацији "Заједно за живот" чек од 10.000 долара.

Поледица је рекао да људи данас у Србији "живе у тешким временима са пуно проблема", те "они који су здрави понекад не размишљају о онима којима је тешко".

- Ова фондација је заиста једна врста превенције-, када додје до неког проблема да се не вијамо СМС-овима по Србији, већ да новац стоји на рачуну и буде спреман, па да се повећају шансе за излечење - рекао је Поледица и позвао грађане да на број 8495 пошаљу поруку и тиме поклоне по 100 динара за "Заједно за живот".

Сав приход од продаје карата које су коштале 100 и 200 динара, такође ће бити дат Фондацији.

Јован Симић, оснивач Фондације "Заједно за живот" која активно помаже деци којој је потребно лечење и њиховим породицама, рекао је да са фудбаске утакмице жели да им поручи да "нису сами".

- Желимо да као фондација будемо ту да помогнемо око новца, око контаката са болницама и другим породицама, како би они могли да буду фокусирани само на дететову борбу за што успешније лечење - поручио је Симић.

Хуманитарна утакмица "Асови за децу одиграј срцем" приређена је у организацији Светског синдиката професионалних фудбалера  ФИФПро, ФК Војводине, Хуманитарне организације "Заједно за живот" и "Егзит Фондације".

(Извор: Бета)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА