Најновије

Обрадовић прозвао Јоргованку Табаковић за плату од 5000 евра: Да ли су стране банке заштићени бели медведи у Србији?

„Да ли је тачно да су банке прошле године оствариле 500 милиона евра профита. Петсто милиона евра у време кад су грађани никад сиромашнији. За кога ви радите гђо Табаковић, за грађане или за банке?“ – питао је Обрадовић гувернера НБС.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он је додао да нема ништа против да она има плату 5000 евра, али не од грађана већ од банака јер за њих ради очигледно.

Обрадовић је истакао да је власти требало чак 6 година да уведе ове минималне ствари за заштиту грађана, а да и даље ништа не ради поводом монополског присуства страних банака у Србији. „Стране банке су заштићени бели медведи овде“ – рекао је он.

„Зашто озбиљне државе попут Канаде ограничавају учешће страног капитала у банкарском сектору? Зашто то не може код нас? Зато што неко хоће да будемо страна колонија, са највећим банкарским каматним стопама и провизијама у Европи.“ – рекао је Обрадовић.

Како истиче, стране банке неће да улажу у нашу привреду и пољопривреду и зато је важна домаћа државна развојна банка јер она има интерес да улаже у домаћу производњу.

Обрадовић је говорио и о валутним клаузулама и кредитима у швајцарским францима и питао гувернерку Народне банке када је одговорила на питања удружења Ефектива и ЦХФ Србија, која се баве овим питањем, и додао да друге земље попут Мађарске, укидају валутну клаузулу и пребацују кредите индексиране у страним валутама у домаћу валуту, док земље попут Пољске додатно опорезују екстра профит банака.

Шта је Шешељ рекао након сусрета са Звезданом Јовановићем сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА