Најновије

РУЖИЋ: Атмосфера у Влади одлична, не разговара се о реконструкцији

БЕОГРАД - Атмосфера у Влади Србије је одлична, радимо тимски, сви смо посвећени својим пословима и нема времена да се разговара о реконструкцији, рекао је данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Ружић (Фото: Јутјуб)

Ружић је за Прву тв навео да СПС "није много заинтересован за реконструкцију", те да су сви на својим задацима.

"Важно је да док мандат траје, докле год да траје, радимо што боље. Да радимо у интересу грађана, то је једино важно", рекао је Ружић.

Он је најавио више превентивних инспекцијских контрола пословање привредних субјеката, за које ће се знати унапред, јер се не жели да инспекцијски надзор буде репресиван.

Притом ће се, каже, водити рачуна о историји пословања субјеката, па ће оне са лошом историјом инспекција посећивати и без најаве.

Министар обајшњава да је овакав начин надзора у складу са захтевима привреде, која ће моћи да прати годишњи план областима које ће бити предмет инспекције и да се придржава правила како инспекција не би била лоше искуство.

"Сам закон предвиђа 22 права, а само девет обавеза. Много је либералнији и то је добро, јер је бољи учинак инспекције и биће још бољи када се електронска платформа е-инспектор стави у пун капацитет током идеће године. Мотивишуће је за привреду да знају унапред у којој години се које области стављају у приоритет инспекцијског надзора", рекао је Ружић.
 
Он је поновио да је интерес министарства на чијем се челу налази да све администрације електронски размењују податке, без грађана који ће на шалтерима носити папире од једних до других.

"Мислим да ћемо доћи до тога након Закона о е-управи, сада имамо више од 200.000 упита и то говори да су грађани могли да обаве све што им треба, без да иду до шалтера. Очекујемо следеће године да све администрације саме размењују податке. До сада је 145 јединица локалне самоуправе увезано у електронску платформу размене података, што значи да фали још само мало њих да сви буду укључени", навео је Ружић.

Који је циљ оркестрираних напада Шиптара на Србе на Косову прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ружић: Уважене примедбе националних мањина

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА