Најновије

ОФАНЗИВА САА ПРОТИВ ИД ПРИМИЛА ДРУГИ ОБЛИК: Иде се на исцрпљивање противника

Велика офанзива у Бадија Ал Шам је претворена у класични атрициони рат.

Сиријска војска (фото: РИА)

Сиријска Арапска Армија и савезници су прошле недеље отпочели велику офанзиву на југоистоку Сирије у региону Бадија Ал Шам. 

У неколико дана су ослободили велике делове територије од окупације терориста Исламске Државе који су се због тога повукли у њихова утврђења дуж границе провинције Ал Свејда. 

Овако брзо напредовање је било очекивано на почетку офанзиве, али се главна и права битка очекује тек ових дана када ће сиријска војска да покуша да заузме неке важне тачке у Бадија Ал Шам региону. 

У намери да ослаби отпор Исламске Државе у овим тачкама сиријска војска је одлучила да промени тактику, од офанзивне у тактику атриције, тј. исцрпљивања противника. 

Према војним изворима у Дамаску примарни циљ сиријске војске тренутно је да изазове што је могуће више жртава међу припадницима Исламске Државе. 

Како Исламска Држава има ограничена средства и људство налази се на милост и немилост Сиријској Арапској Армији и савезницима. Без опције да било где оде и са ограниченим залихама хране и оружја, ИД мора да пронађе начин да избегне жртве и пробије се из окружења у којем се налази. 

ОВДЕ погледајте како је руска авијација гађала мете у Идлибу. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напредовање САА и савезника против ИД у југоисточној Сирији 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА