Најновије

КАКВА БЛАМАЖА СРБИЈЕ: Посланик и члан делегације Србије ухапшен због крађе у фри-шопу, позвао се на дипломатски имунитет

Мехо Омеровић, посланик Социјалдемократске партије Србије (СДПС), приведен је на аеродрому у Франкфурту због крађе козметике у фри-шопу. Упркос томе што је ова вест експлодирала у домаћим медијима, Омеровић се у изјави за домаће медије бранио да је у питању "само велики неспоразум".

Фри шоп (Фото: Јутјуб)

Инцидент на аеродрому догодио се, наводи се у полицијском извештају, 30. маја у 9.35 сати у Франкфурту, а цео случај пријавило је обезбеђење продавнице. Омеровић се сумњичи да је из фри-шопа хтео да изнесе парфем, кармин и крему, укупне вредности 170,70 евра, а након што га је полиција зауставила позвао се на дипломатски статус. После утврђивања његовог индетитета, пуштен је и наставио је пут ка Бриселу, а да ли ће немачка полиција покренути поступак против њега, за сада није познато.

"Блиц" је контактирао посланика Омеровића који нам је казао да је због стомачних проблема морао хитно у тоалет, те због тога није стигао одмах да плати одабрану робу.

Мехо Омеровић (фото: Медија цента Београд)

- У питању је трагикомична ситуација која је довела до неспоразума, а који је у неколико минута разговора са полицијом разрешен. Због невероватно непријатног здравственог проблема и бизарне ситуације, прогласише ме међународним лоповом. Да се нешто заиста догодило, та иста полиција ми сигурно не би помогла да "бежим" и да прекоредно узмем авио карту. Шта да кажем, осим глупост и ужасна непријатност - рекао је Мехо Омеровић.

Он, међутим, није објаснио зашто је било потребно да се позива на дипломатски статус, ако се већ радило о неспоразуму.

Омеровић је у Брисел отпутовао преко Франкфурта као члан делегације Скупштине Србије која је на позив мисије ОЕБС учествовала на дебати о спровођењу безбедносне политике у контексту процеса придруживања Србије ЕУ.

Зоран Драгишић, посланик СНС који је био у поменутој елегацији, бранио је колегу са чијом је странком у коалицији.

Фото: ЈуТјуб

Драгишић тврди да се Омеровић "још током лета за Франфурт жалио на проблеме са стомаком".

- Када смо слетели и дошли на секјурити чек, Меху је и даље било лоше. Он је остао ту, а ми смо отишли планираним летом, док је Омеровић долетео летом сат времена касније - рекао је Драгишић.

Тек у Бриселу су, каже, сазнали за инцидент.

- Може човек да мисли свашта о Меху, али да је лопов, то сигурно није - тврди Драгишић.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Цвијетин Миливојевић критикује власт Александра Вучића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА