Најновије

ЗА РАЗЛИКУ ОД ВУЧИЋА ШИПТАРИ ИМАЈУ СТАВ: Нема преговора док Београд не да све

Шеф делегације Косова у техничком дијалогу са Србијом Авни Арифи одбио је позив Европске уније за учешће на састанку у четвртак и петак у Бриселу о ЗСО.

Шиптари са заставама (фото: РТ)

Арифи је изјавио да Косово неће учествовати у дијалогу док Србија не испуни све бриселске договоре. Како каже, од Брисела је крајем априла затражено да се 2. маја организује састанак због "озбиљних застоја" у спровођењу споразума о енергетици, о заједничком управљању граница и о осталим темама.

Међутим, према његовим речима, Косово није добило одговор, па је захтев поновљен 21. маја. 

- Крајем маја смо добили допис за одржавање састанка о неким другим темама, односно да представимо Управљачку екипу која треба да изради нацрт статута за Заједницу (ЗСО), а што је за нас било ирелевантно. Наравно, ми смо то одбили. Ми инсистирамо на дијалогу и на томе да разговарамо о свим темама. Српска делегација је прошли пут саопштила да је разлог њиховог учешћа у разговорима само ЗСО. Ми смо ту за све споразуме - или ће бити имплементирани сви споразуми или ниједан - рекао је Арифи. 

Он је оценио да је Европска унија "пала у замку Београда и понаша се тако да се ствара утисак да их интересује само Заједница (српских општина)". 

- Не интересује их што због енергетике Косово губи на десетине милионе евра, не интересује их што због заједничког управљања границе смо изгубили 24 милиона евра. Не интересује их мост у Митровици, нити дипломе. Према томе, за нас као Косово - или све или ништа - оценио је шеф делегације у техничком дијалогу. 

Арифи је указао да се поред тога "Србија расистички понаша и према косовским спортистима" којима је онемогућено да се такмиче у Србији, те тврди да је нормализација са таквим понашањем немогућа.

ОВДЕ погледајте како за то време кукумавчи Вучић. 

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Преко чега је Србија прешла

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА