Плодови садрже етерично уље, танин, сапонин, гликозиде и фруктозу. Знатна је количина алуминијума, калијума, натријума, калцијума и фосфорне киселине. Богат је витамином Ц и провитамином А, витаминима К и Е, лимунском и винском киселином.
Састојци:
2 шоље бобица глога
1/2 шоље осушеног шипка
4 шоље воде
кашичицу цимета
1/2 кашичице кардамона
2 шачице шећера или меда
шољицу рума сок од једног лимуна
Припрема:
Глог, шипак, цимет и кардамон стави у воду и пусти да прокључа. Кувајте на лаганој ватри сат времена па оставите да одстоји два сата. Процедите кроз газу, додај шећер и лимун. пије се по једна кашичица 4 до 5 пута на дан, барем три месеца.
Нову вежбу која је залудела свет погледајте ОВДЕ.
Извор: 24sata.hr