Најновије

ДАЧИЋ ОШТРО: Ко каже да ће Косово добити чланство у УН?

Министар спољних послова Ивица Дачић упитао је данас поводом иницијативе Вука Јеремића који је покренуо прикупљање потписа за спречавање чланства Косова у УН - ко је рекао да ће се то догодити.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Видим да је Јеремић кренуо у прикпљање потписа. За време Тадића и Јеремића је више од 80 земаља признало Косово. Чему сад ови потписи? За време мог мандата шест земаља је повукло признање, па да видимо ко треба и зашто да скупља потписе -  рекао је Дачић новинарима.

Каже да председнику Србије Александру Вучићу и њему може као и сваком другом много тога да се замери, али не и да не воде рачуна о националним и државним интересима.

- Никад није на дневном реду било признавање независности нити чланство Косова у УН - рекао је Дачић и поновио да Србија жели трајно решење.

Он је приметио да стање у односима са светским силама никада није било боље, да су нормализовани односи са Немачком, јачају се односи са Француском, креће се у ревитализацију односа са САД и јача се пријатељство са Русијом и Кином.

- Ово су све полтиканти. Посто сам ја био у власти и са Ðиласом, Тадићем и Јеремићем - ситуација је много другачија и значајнија. Милсим да ће Србија на крају успети да победи, не на штету других али да се нађе неко решење да би се дошло до позитивне агенде за цео регион - рекао је Дачић.

На питање да ли ће се у дијалог са Приштином укључити Русија, Дачић је одговорио да ће формат остати какав јесте и да неће бити његовог ширења.

- Не постоје такви планови - рекао је Дацицћ и указао да не постоји потреба САД да се укључе јер оне подржавју дијалог који води ЕУ.

Русија је изнела став да ће се укључити у процес дијалога ако то неко буде захтевао, подсећа Дачић.

Вучић даје Косово, да му Запад дозволи крађу избора, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот Народне странке – Вучић о Косову некада и сада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА