Најновије

ОБЈАВЉЕН НОВИ ИЗВЕШТАЈ О НЕСТАНКУ АВИОНА МХ370: Курс авиона је намерно прусмерен, 239 људи је пуних седам сати летело у смрт

У извештају, који је објављен данас, више од четири године од трагедије, потврђује се тврдња малезијских власти да је курс авиона намерно преусмерен, као и да је затим летео више од седам сати након што је с њим прекинута комуникација, преноси АП.

Малезијски авион (Фото: РИА)

Напомиње се, међутим, да и даље не може да се утврди узрок нестанка авиона, али и да се не може искључити "могућност интервенције треће стране". 

Претпоставља се да се авион срушио на далеком југу Индијског океана.

Данашњи извештај објављен је након друге, приватне потраге за авионом, која је, такође, била неуспешна. 

Малезија је у мају, након 90 дана, опозвала потрагу коју је финансирала приватна америчка фирма "Оушн Инфинити", а авион, чији је нестанак са 239 особа пријављен 8. марта 2014. постао једна од највећих мистерија у свету.

Нестали авион летео је из Пекинга у Куала Лумпур када му се изнад Индијског океана изгубио сваки траг.

Једини потврђен знак да је реч о авиону типа Боинг 777 била су три испрана дела крила која су пронађена на обалама Индијског океана.

"Оушн Инфинити" је 29. маја опозвала истрагу након што је три месеца истраживала 112.000 квадратних километара, али није дошла до значајанијих открића.

То је била друга велика потрага након што су Аустралија, Кина и Малезија неуспешно завршиле потрагу на 120.000 квадратних километара Индијског океана, што је коштало 147 милиона долара.

Малезијски премијер Махатхир Мохамад казао је да ће држава размотрити поновно отварање истраге уколико се појаве неки нови трагови.

Руска олуја стиже у последњи центар џихадиста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА