Најновије

ТАЧИ: Приштински медији шире лажне вести о подели Косова! Ал нећу да кажем која је опција!

Косовски председник Хашим Тачи није желео да одговори на питање новинара да ли је подела Косова или размена територија једна од опција за постизање споразума.

Хашим Тачи (Фото: Синхуа)

Он је медијске наводе у вези са тим у вези назвао је "лажним вестима" које збуњују јавност.

"Не коментаришем медијске наводе, мишљења без адресе. Косовске институције би требало да раде на постизању широко заснованог консензуса и на наставку дијалога", рекао је Тачи приликом одавања поште преминулом Адему Демаћију.

На питање новинара да ли ће размена територија бити на преговарачком столу у дијалогу са Београдом, Тачи је рекао да постоје многе вести о дијалогу које, како је навео, збуњују јавно мњење, преноси "Газета експрес". 

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине у којем посредује ЕУ, Тачи тврди да ће на крају дијалога "две независне земље постићи коначни споразум" и да ће "Србија формално признати Косово", али није поменуо територијални интегритет Косова, примећује приштински лист. 

"Нема напретка без стабилизације односа", истакао је он. 

Тачи није желео да коментарише ни питање да ли ће он, као главни преговарач у дијалогу, разговарати са председником Србије Александром Вучићем о језеру Газиводе на предстојећим састанцима. 

Косовски лист "Коха диторе" данас је навео да ће се Приштина сложити да размени то језеро, које се налази у северном делу Косова, за Прешево и део Бујановца у јужној Србији, у којима Албанци чине већину становништва.

Прочитајте ОВДЕ шта су заправо рекли косовски медији?

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истина о подели Косова.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА