Најновије

ДОДИК: Постојао је план да се пола милиона Арапа населе у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик поновио је да се залаже за самосталност РС, јер је то у интересу српског народа.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је подсетио да је члан Председништва БиХ Младен Иванић усвојио план одбране који предвиђа 9.600 војника, иако се Српска залагала за највише 5.400, као и да је прошао план опремања Оружаних снага БиХ, према којем, наредних година треба да буде уложено 300 милиона КМ за опремање.

– Шта ће нама то? Јел` питао неко Републику Српску за то? Иванић је требало о томе да разговара са председником Републике Српске, навео је Додик.

Он је рекао да припада људима који фаворизују и раде првенствено у интересу Републике Српске и да би тако требало да раде и представници Српске на нивоу БиХ.

– Све што се ради на нивоу БиХ треба да иде из и у име Српске, никако самостално, истакао је Додик.

Он је навео да странци управо то и желе, да се не сарађује са Српском, јер желе централизовану БиХ, због чега су се и дешавали преношења надлежности.

– Иванић је требало далеко више да се укључи у спречавање таквих појава, као што је било тајно усвајање механизма координације који потпуно централизујуе европска питања, констатовао је Додик.

Он сматра да је оно што је СДС последње четири године урадио јесте издаја српских националних интереса и српског националног програма, јер су променили концепт одлучивања, минимизирали и заобишли Српску.

– Залажем се за самосталну Републику Српску. За шта се они залажу, упитао је Додик.

Говорећи о мигрансткој кризи, Додик је поручио да у Републици Српској мигранти неће бити центри за смештај миграната, иако је раније постојала у Савету министара БиХ та идеја.

Он је рекао да треба затворити границе, као што је то урадила Европа, због чега сада постоји перспектива да мигранти остану у БиХ, иако желе ићи даље.

Он је подсетио да је и пре пет година изјавио да зна да постоје планови да ће се градити станови око Сарајева и да се жели довести што већи број Арапа, чак 500.000 њих, на простор БиХ, а тиме и Српске, што се и дешава.

Коментаришући хапшење пензионисаног пуковника Војске Републике Српске Дане Лукајића, Додик је рекао да је то неприхватљиво и сматра да Хрватска није надлежна за овај случај.

Он је рекао да Српска захтева од заједничких институција Бих да посредством међународних механизама учини све што може да би Лукајић био пребачен у БиХ и да му се овде води поступак.

Прочитајте ОВДЕ драматично упозорење директора организације за миграције о приливу миграната у Европу.

Извор: РТРС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик о мигрантима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА