Најновије

КРИМИНАЛЦИ У "ОФСАЈДУ": Некрунисаним краљевима подземља сугерисано да не долазе у центар Москве

Уочи почетка СП у фудбалу, руска полиција обавила је бројне оперативне разговоре са криминалним "ауторитетима", односно вођама банди којима је сугерисано да се повуку и не шокирају и плаше бројне стране навијаче који су стигли из разних земаља.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Некрунисани "краљеви подземља" су морали да за време Мундијала одустану од доласка у центар Москве својим скупим блиндираним возилима који имају пратњу телохранитеља.

Како пише агенција "Росбалт", полицијски инспектори су обавили бројне разговоре са већом групом "воров в законе", што у буквалном преводу значи "озакоњених лопова", а у суштини су то вође криминалних група. Кад се крећу кроз град и долазе у ресторане уз њих иде група од најмање пет, шест телохранитеља. Полиција одлично зна да међу неким од тих вођа постоји велика међусобна нетрпељивост, па се лако потежу и пиштољи. 

Већина са Кавказа

Из имена које наводи агенција "Росбалт" види се да су вође криминалаца као и у совјетско време већином са Кавказа: Грузини, Јермени, Осетини, Абхази... То не значи да међу бандитским вођама нема Руса и других словенских нација, али у полицији тврде да се они не шепуре бројном пратњом бодигардова. Чечени имају своје племенске бандитске организације и они се не мешају са осталима.

За разлику од совјетских времена када је Москва била домаћин ОИ 1980, а тада је полиција "очистила" град од особа који су имали повећи затворски стаж, као и од регистрованих проститутки. Сада се није ишло на такве мере, али су криминални "ауторититети" упозорени шта следи ако се догоди било какав инцидент. До сада је заиста било све спокојно, а вође се "одмарају" у својим скупим дачама у Подмосковљу и утакмице гледају преко ТВ. Они и, иначе, не иду на стадионе.

И док траје СП криминалци имају забрану уласка у Москву, па у то време могу да проводе у расправама о међусобним сукобима оних који су на слободи и желе да буду на врху бандитске пирамиде, као што су Дмитриј Чинтурија, звани Мирон, и Едуард Асатрјан, звани Едик Осетрина.

Није никаква тајна да су свих 11 руских градова где се играју утакмице СП начичкане хиљадама камера, па полиција врло ефикасно хвата џепароше, али и друге који се огреше о закон. Због тога многи гости из иностранства хвале управо гостопримност и безбедност на овом шампионату. А то је велика реклама за Русију коју су месецима блатили западни медији са циљем да преплаше навијаче да би одустали од пута у највећу словенску земљу.

Вођама криминалаца полиција је дала још један задатак - речено им је да преко својих људи упозоре разне групе џепароша да се окану посла, иначе ће их чекати жестоке казне.

Прочитајте ОВДЕ шта је то у Србији на мети међународних пљачкаша?

Извор: Novosti.online
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте руске специјалне снаге у акцији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА