Најновије

СРАМНИ ЗАХТЕВИ ПРИШТИНЕ: Спрема се покољ на Косову и Метохији, Албанци траже одстрел оволико Срба

Албанци настављају са застрашивањем српског становништва на Косову и Метохији.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Сада су отишли корак даље, па су сачинили списак са више од 200 наших људи које су оптужили за ратни злочин против цивила током 1998. и 1999. године на КиМ.

Овај "списак за одстрел" нови је атак на виђене Србе из тог краја како би им отели или у бесцење узели имовину, оцењују саговорници.

Списак косовском специјалном тужилаштву проследила је невладина организација из Ђаковице која себе назива Група цивилног друштва за прикупљање доказа о ратним злочинима "српских криминалаца" током рата.

Председник Удружења расељених Срба из Ђаковице Ђокица Станојевић, који се нашао на поменутом списку, каже да овим смишљеним застрашивањем Албанци покушавају да обесмисле чињеницу да је у рату у том месту убијено око 1.300 Срба и неколико хиљада протерано.

- Тај списак за одстрел је наставак систематског брисања свега онога што је некад било српско. Ми смо за ових 19 година могли да одемо у свој град једино на неки већи празник. Сад хоће и то да нам ускрате. Не одустају од идеје етничког чишћења. Албански екстремисти систематски су нас протерали, уништили гробља... Такав вандализам свет не памти - каже Станојевић, који тврди да је ово само још један лов и атак на Србе, а да је крајња намера да се спречи и помисао на повратак српског становништва.

У Канцеларији за КиМ кажу да су већ дуже време конструисане оптужнице и лажне пријаве један од метода којим се Срби обесхрабрују и у самој помисли да се врате на своја имања са којих су протерани.

- Реч је о криминално-злочиначкој спрези којом се штите узурпатори српске имовине. Хиљаде Срба из Ђаковице, нису, дакле, починиоци злочина, већ трагични сведоци злочина који је над њима почињен.

Комшиница испричала задње тренутке хероја са Кошара. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Заборављени злочин: Шиптарска деца ископала гробиће српских близанаца и грубо их оскрнавила

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА