За бисквит је потребно:
- 4 јаја
- 100 г шећера
- 200 г маргарина
- 100 г чоколаде за кување
- 4 кашике брашна
- 1 прашак за пециво
За крем је потребно:
- 0.5 л слатке павлаке
- 200 г чоколаде за кување
- 1 кашика шећера
Припрема:
Бисквит - Жуманца умутити са шећером, додати истопљен маргарин и чоколаду, а онда додати брашно и прашак за пециво. У другој посуди умутити шлаг од беланаца, али не мутите миксером. Све то сјединити и разлити у тепсију. Пећи на 180 степени око 20 минута, а чачкалицом проверите када је печено. Ако ништа не остаје на њој значи да је ваш бисквит спреман.
За крем слатку павлаку, чоколаду и шећер загрејати на мањој температури, мешајући полако док не проври.
Печен бисквит избоцкати виљушком на неколико места и док је још топао прелијте га топлим кремом. Охладите га на собној температури а затим ставите у фрижидер да се добро охлади и да се крем стегне.
Рецепт за чизкејк коцке натопљене чоколадом погледајте ОВДЕ.
Извор: minimagazin.info