Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА УРУЧИЛА ДОНАЦИЈУ РАТНОМ ВЕТЕРАНУ: Млади родољуби покренули хуманитарну акцију у Новом Саду

Делегација Српске деснице посетила је јуче у Новом Саду дом ратног ветерана Лазара М. (65) који се налази у тешкој материјалној и здравственој ситуацији.

Михајло Јањић (Фото: Јутјуб)

Након сазнања да њихов суграђанин пореклом из Кикинде живи без струје у оронулој викендици крај Дунава, уз помоћ суграђана и чланова покрета организована је акција чишћења куће и сређивања дворишта, а у плану је и обнова и санација крова трошне куце за коју је члан руководства Српске деснице Михаило Јањиц лично обезбедио потребну грађу.

Он је том приликом уручио донацију Српске деснице у виду генератора за електричну енергију и материјала за реновирање, а у току је и набавка других потребних средстава како би се олакшао живот некадашњег добровољца.

Лазару који још вуче повреде из минулих ратова, додатно је отежано кретање и обављање основних послова, учесник три рата, а сада пензионисани возач, готово непокетан Лазар проводи дане без основних услова за живот, који му лакше пада него заборав и самоћа. Међутим, прави проблеми за њега почињу пре неколико недеља, од када се због проблема са зглобовима и ногама тешко креће и на штакама, због чега му и одлажак до најближе продавнице удаљене више од километар представља велики проблем.

Упркос свему, Лазар који се својевремено борио и у реону Кошара, истиче да од никога није тражио помоћ, али да је захвалан свима који су помогли, као и да у њему има снаге бар за још један рат – ако га Албанци баш толико желе.

Сви који желе да помогну могу се јавити на контакт телефон: 063/ 75 23 799

Прочитајте ОВДЕ какавје то јуначки подвиг официра Војске Србије.

Извор: InfoSrb

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како се воде модерни ратови? / Медији као оружје

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА