Уношење пива у умереним количинама веома повољно делује и на мушкарце и на жене. Пре свега, садржи бета-глукане, растворљива влакна која су добра за здравље срца, тврде стручњаци америчког Националног института за здравље, напомињући да црно пиво садржи више ових влакана.
Унето у малим количинама, пиво смањује и ризик од настајања крвних угрушака, јер снижава лош (ЛДЛ) а повећава ниво доброг (ХДЛ) холестерола. Права је ризница витамина Б6 и Б12, као и фолата. Осим тога, спречава стварање бубрежних каменчића јер је добар диуретик.
Утиче и на добар квалитет костију јер поседује завидне количине минерала силицијума, који је кључан за повећање њихове густине, а што је врло важно у борби против остеопорозе. Силицијум је у пиву присутан у облику топиве ортосилицијумске киселине, која је искористљива у људском организму у завидном проценту.
Највеће количине овог минерала имају пива која садрже велики постотак јечменог слада и хмеља. Пиво, дакле, чува срце и кости.
На 15 километара од Београда налази се бања која лечи сваку болест. Више о томе погледајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости