Најновије

Вулин: Нису могући добри односи са фашистичком политиком

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин изјавио је данас да Србија не може да гради добре односе са фашистичком политиком, која се јавља у Хрватској.

Александар Вулин (Фото: Танјуг видео скриншот)

Он је рекао да се у последња два дана могла видети разлика између одговорне и озбиљне државе као што је Србија, која хоће мир и стабилност у региону, и Хрватске која се враћа у прошлост и која није у стању да се отргне од "лудила фашизма".
"За сукоб је потребан један, за мир је потребно двоје. Србија је увек ту и ми због себе, због стабилности читавог региона, због Срба који живе у Хрватској, хоћемо најбоље односе у региону", рекао је Вулин новинарима на Руднику, код Горњег Милановца.
Он је додао да Србија са Хрватском жели односе који нису оптерећени трзавицама, лошом прошлошћу, већ односе у којима се гледа напред и у којима се нешто ствара.
"Али када имате прославу "Олује" у којој се на најбруталнији начин поново подиже усташтво, где се певају усташке песме и понижавају преостали Срби и прети Србији, онда је јако тешко говорити о добрим и бољим односима", нагласио је министар.
Говорећи о обележавању Дана сећања на "Олују" у земуинском насљу Бусије, Вулин је рекао да је било логично очекивати да је горчина проговорила из окупљеног народа, да су политичари изашли са тешком речју, али да тога није било.
"У Бусијама је било више од 20.000 људи и нико није запалио ни Хрватску, ни било коју другу заставу и није рекао ниједну ружну реч. Председник владе није позвао на освету, ни на сукобе, већ је изразио тугу и рекао да ћемо наставити да гледамо у будућност", подсетио је Вулин.
У Книну смо, наставља он, имали фашисте, усташе, Томпсона и  председницу Хрватске која је рекла да је Олуја била "етички беспрекорна акција".
"Са колико се убијених цивила и протераних људи пишу етички не беспрекорне акције", упитао се Вулин и додао да се у Книну није чула ниједна реч о миру, о суживоту, жаљење за убијеним и протераним.
"Чули смо усташе, враћање фашизма у званичну хрватску политику, чули смо тешке речи", рекао је Вулин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА