Најновије

НАУЧНИЦИ ШОКИРАЛИ ЈАВНОСТ: Постоји живот после смрти

Научници већ дуго покушавају да нађу одговор на питање "да ли постоји живот после смрти", а сада неки од њих тврде да свест не умире, већ само тело, јер квантна механика омогућава свести да настави да живи и после физичке смрти.

Илустрација (фото: Pixabay)

Иако нису сигурни шта је свест, Стјуарт Хамероф са Универзитета Аризоне и британски физичар Роџер Пенроуз верују да се на квантном нивоу чува само информација.

Тај процес називају "оркестрираном објективном редукцијом" и тврде да он доказује да су микротубуле - саставни цео људских ћелија који садржи беланчевине - носиоци квантне информације, тј. информације која се чува на субатомском нивоу.

- Замислите да срце престане да куца и крв престане да струји. Микротубуле губе квантни статус, али квантна информација унутар микротубула није уништена, она не може да се уништи, већ се само распоређује у свемиру - каже др Хамероф.

- Уколико реанимирају пацијента, квантна информација може да се врати у микротубуле и тада пацијент каже да је имао искуство блиске смрти.

Уколико оживљавање не успе и пацијент умре, квантна информација може да постоји изван тела, можда бесконачно, као душа, објашњава даље научник.

Др Ханд-Петер Дур, бивши директор Института за физику "Макс Планк" у Минхену, својевремено је изјавио:

- Оно што сматрамо да је овде и сада, овај свет, то је заправо само материјални ниво који нам је разумљив.Све изван тога је бесконачна стварност. Тело умире, али духовни квантни ниво опстаје. На тај начин, ја сам бесмртан.

ОВДЕ погледајте “Врата пакла” која су отворена већ пола века.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Живот после смрти

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА