Најновије

КИТАРОВИЋ ОДГОВОРИЛА ВУЧИЋУ: Не видим да ћемо се са Србијом икада сложити

Не видим да ћемо се са Србијом икада сложити око прошлости, али морамо заједно радити у циљу боље будућности, рекла је хрватска председница.

Колинда Грабар Китаревић (Фото: Синхуа)

Колинда Грабар Китаровић је то казала коментаришући за Н1 то што је председник Србије Александар Вучић Олују упоредио с прогоном Ане Франк.

Вучић је у обраћању на скупу у Бачкој Паланци поводом годишњице прогона Срба у Олуји, подсетио да су нацисти 4. августа 1944. године провалили у сигурно скровиште јеврејске девојчице Ане Франк и одвели је у логор да умре, а да су они "који су, на исти тај дан, 4. августа 1995. године провалили у крајишку сигурну кућу, убили више од две хиљаде људи и 250.000 прогнали. 

Хрватска је председница на питање регионалне Н1 шта може данас да каже, 23 године након Олује, рекла да је то била беспрекорна војна акција. 

"Поносна сам што сам овде, што могу бити део догађаја којим захваљујемо хрватским генералима", рекла је Грабар Китаровић, која је у Книну на централној манифестацији обележавања Олује одликовала хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача.

Прочитајте ОВДЕ шта Пленковић каже о српској мањини у Хрватској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је било на “прослави”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА