Најновије

ПУТ ОД ВЕЛИКОГ СРБИНА ДО ЧОВЕКА КОЈИ СЛАВИ "ОЛУЈУ": Мило највећи српски изрод!

За три деценије бављења политиком председник Црне Горе Мило Ђукановић прешао је пут од заговорника пароле "Косово је срце Србије" до највећег србомрсца, а срамну каријеру крунисао је слањем свог официра Ивана Машуловића под усташки барјак и то у дану када се српски народ сећа страдања у злочиначкој акцији "Олуја".

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

То је и био повод да Демократски фронт покрене иницијативу за сазивање ванредне седнице Скупштине Црне Горе, на којој би се најоштрије осудила одлука владе да на скуп који слави етничко чишћење недужног српског народа од хрватских војних снага пошаље представника.

То је само још једна у низу провокација чији је налогодавац Ђукановић с обзиром на то да је, након што је Црна Гора ушла у НАТО, послао два официра у мисију Кфор како би подржали независност Косова, а не да би бранили Србе. Када на то додамо чињеницу да се протеклих година у Црној Гори под његовом влашћу спроводи идентитетски геноцид над Србима, јасно је о каквом бескрупулозном политичару и пиону Запада је реч, поручују саговорници.

Шверцер цигарета

- Од свега највише мрзим четнике, усташе и стопостотне Црногорце - рекао је Ђукановић 1992. године, а иако је подршка Слободана Милошевића била једна од кључних да би он уопште постао премијер Црне Горе, већ 1997. отворено је био против тадашњег вође Србије, а јасно се дистанцирао и од Момира Булатовића.

Отприлике тада почиње и његова националистичка реторика, у којој се представљао као неко ко чува интересе Црне Горе, а руководство из Србије често је апострофирао као највећи проблем у тој замисли.

Поврх свега његова умешаност у шверц цигарета и сукоб са Марком Милошевићем због овог бизниса потврђена је и у извештају Службе за борбу против мафије у Италији према којем је Црна Гора за време његове власти окарактерисана као "рај за незакониту трговину и уточиште за криминалце". Црногорски председник окренуо се против Срба управо оног тренутка кад је са Марком Милошевићем дошао у сукоб око превласти у шверцу цигарета.

На власт у патикама

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић оцењује да је "Мило највећи изрод српског народа", те да је данас један од најбогатијих политичара на свету који је на власт дошао, малтене, у патикама и џемперу.

- Велики заокрет у глави Ђукановића десио се под утицајем спољних фактора, Сорошевих структура и америчке "дубоке државе". Момир Булатовић је први позван у Вашингтон и предложено му је у ком правцу треба водити Црну Гору, против српског народа, али је он то одбио, након чега је Запад отворено заиграо на карту Ђукановића - каже Мандић.

Бивши дипломата Владислав Јовановић додаје да је Ђукановић схватио да Црна Гора може да се формира као независна држава само на антисрпству.

- И он у томе иде до краја! Својим невидљивим пословима у сивој зони постао је уцењен и после тога се све одвијало као по лоју. Несумњиво је диригован од криминалних структура. Очигледно је безобзиран и не смета му што га други држе у шаци. Он је чак и срећан у томе - закључује Јовановић.

Овако је говорио Мило

-Косово је бедем српског и црногорског народа који не може пасти док је нас и поколења наших потомака. Косово се мора бранити свим средствима (1990)

-Не може се махати с гранчицама мира док се српски народ по Хрватској коље, масакрира, силује, док им се пале куће и уништавају имања само зато што су Срби (1991)

-Шах сам омрзнуо од њих и њиховог подаништва шаховници и младој демократији типа калашњиков (1991)

-Поход на Дубровник је сврсисходан и свако супротно становиште је издајничко (1991)

-Слободан Милошевић је нешто најбоље што се могло десити Југославији у овом тренутку, када повампирене фашистичке снаге у Хрватској и Словенији покушавају да униште све оно што је створено од 1945. године до сада (1992)

-Поносни смо на српско порекло и црногорску државност, на славну историју српског народа. Зато и верујемо у заједничку будућност и просперитет (1993)

Хоће ли Мило казнити кошаркаше Црне Горе?

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије постала је шампион Европе, а након победе над Летонијом сцена која се догодила током славља "орлића" доказ је да нису сви Црногорци као њихов председник. Наиме, млади кошаркаши Црне Горе, које су "орлићи" савладали у групној фази, са трибина су пратили финале и здушно навијали за своје другаре из Србије.

Када је судија означио крај меча, "орлићи" су потрчали ка трибинама, где су били њихови вршњаци из Црне Горе, а уследили су загрљаји, честитања и заједничко славље.

Ивица Дачић, шеф српске дипломатије

Не разумем зашто је испод натписа "За дом спремни" на прослави "Олује" стајао црногорски официр. Нисам ја ишао у Дубровник да ратујем, већ Црногорци.

Александар Вулин, министар одбране

Мислим да то нисмо заслужили од Црногораца. Да неко с ким смо делили хлеб, наду, веру, неко с ким смо се радовали и туговали заједно, да се радује протеривању 250.000 Срба и убиству 2.000 Срба.

Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе

Ђукановић је класична марионета Запада у смислу атлантизације Црне Горе, а све ово што сад ради против Србије само је финализација тог процеса.

Владимир Јоковић, СНП Црне Горе

Имамо пуковника црногорске војске који иде на прославу прогона 250.000 Срба са својих вековних огњишта без знања Скупштине и народа. Срамно и за сваку осуду.

Русија направила "вечни" реактор за подморнице. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Говор Мила Ђукановића на пријему поводом Дана државности на Цетињу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА