Најновије

ВУЛИН УПОЗОРИО МЕЂУНАРОДНУ ЗАЈЕДНИЦУ: Не дозволите формирање Војске Косова

Министар одбране Александар Вулин поручио је да је за Србију сасвим неприхватљиво формирање тзв. косовске војске и позвао међународну заједницу да обезбеди поштовање резолуције 1244 и не дозволи формирање нелегалне оружане формације која ће угрозити мир и безбедност на КиМ и региону.

Вулин (Фото: Јутјуб)

"Упозоравамо и међународну заједницу да обезбеди поштовање резолуције 1244 и да не дозволи формирање нелегалне оружане формације која ће угрозити мир и безбедност на Косову и Метохији али и у региону. Одлука Приштине о покретању поступка за формирање тзв. војске Косова је планиран покушај онемогућавања споразума и напад на мировне напоре председника Вучића", изјавио је Вулин.

У писаној изјави достављеној медијима, Вулин пита чему би уопште и служила та војска, да се брани од Црне Горе и Македоније или да нападне Албанију.

"Једина сврха формирања војске је сукоб са Србијом и ми нећемо допусити да се припрема формација која по речима Харадинаја и Весељија треба да стигне до Ниша", изјавио је Вулин поводом усвајања Предлога закона о трансформацији КБС у Оружане снаге Косова од косовске владе.

Вулин је поручио и да је Војска Србије способна да одбрани све своје грађане и наш начин живота без обзира на то ко нам прети.

Нуклеарна катастрофа прети Америци. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обележен Дан Војне полиције

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА