Најновије

ВУЧИЋ: Ја да сам то рекао СБ УН би заседао четири пута

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су се једном показали двоструки аршини и лицемерје јер нико не реагује на изјаве из Приштине.

Вучић (фото: Јутјуб)

Вучић је, поводом изјаве косовског премијера Рамуша Харадинаја да неће бити граница између Косова и Албаније и да ако буде промена граница биће поново потребне “војничке чизме“, изјавио да да је он изговорио тако нешто, до сада би “Савет безбедности УН четири пута заседао“.

“То говори о неколико ствари, сталној замени теза, о лицемерју, двоструким аршинима, али морамо да се привикнемо на такве услове јер никада они који су стварали такозвану независну државу Косово неће признати да су погрешили“, навео је Вучић. 

Како је рекао, када је у питању ситуација око Косова, “жели да ризикује због будућности Србије“. 

“Када неко скупи храбрости и каже да није све албанско, а да није све ни српско, да жели компромис, добије критике. Нема проблема, ево вам људи, видим решили сте косовски проблем. Лично ми је важно да у историју уђе да смо у једном тренутку могли да имамо нешто на КиМ“, рекао је Вучић. 

Поводом изјаве Сема Фабриција, шефа делегације ЕУ у Србији, да ЕУ неће коментарисати свачије изјаве понаособ, Вучић каже да веома поштује Фабриција и ЕУ, али да је “реаговала на фалсификат говора из Косовске Митровице“. 

“Свако ко је нормалан разумео је оно што сам говорио, на то су реаговали, а не реагују на уједињење Косова и Албаније“, додао је Вучић. 

Није, казао је, заинтересован да у Брисел иде да би му рекли да мора да призна независно Косово и да, ако то учини, биће светски лидер, биће цењен... 

"Не занима ме да будем светски лидер, желим да урадим нешто за Србију и мој народ. Не желим да ме смењују као што су смењивали неке друге. Хиљаду пута понављам, ја из ове земље, ни ја ни моја деца, а троје их је, не идемо. Намеравам да у овој земљи, ако ме здравље послужи, остарим", рекао је председник Вучић новинарима, након обиласка унутрашњих радова у Дечјој клиници у Тиршовој. 

Упитан да каже када ће дијалог са Приштином бити настављен с обзиром на то да је, како је гласило питање, директор Канцеларије за КиМ јуче рекао да га Брисел неће скорије видети, односно да ће морати да сачекају да га виде, Вучић је рекао да у Бриселу могу да виде када год хоће, али да претходно морају да му кажу шта даље и да ли је решење да Србије не добије ништа и да буде понижена, а да Албанци добију све.

ОВДЕ погледајте какав паклени план за РС имају бивши припадници тзв. Армије БиХ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот о Вучићу и Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА