Најновије

ИРАНЦИ ПУЦАЈУ ОД БЕСА! Откуд усред земље билборди са израелским војницима?! Али то није све... (ФОТО)

Билборд у иранском граду Шираз који је имао за циљ да позове на обележавање годишњице осамогодишњег рата између Ирана и Ирака, изгледа да је грешком (или намером) аутора имао слику израелских трупа.

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

Велика грешка локалне администрације већ је попримила огромну пажњу у медијима и показала како запостављање неких службеника на средњем нивоу може довести до значајних последица. Интересантно је напоменути да је на оригиналној фотографији билборда била и жена-војник, а он је брзо уклоњен (противно исламским начелима).

Првобитна позадина је замењена. Такође, тешко је наговестити да "дизајнер" овог постера није разумео шта треба да уради. Након што се показало да је билборд у средишту медијског скандала, аутоматски је уклоњен, али је изазвао бес народа и власти у Ирану.

Иран је тренутно на средини обележавања празника посвећеног обележавању годишњице иранско-ирачког рата (1980. до 1988. године).

Најгоре од свега је то што су на билбордима били представљени израелски војници и то усред Ирана.

Турска војска наставља са снажним акцијама на северу Ирака. Погледајте детаљније ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте причу о Ирачко-иранском рату који је трајао од 1980 до 1988. године. Рат је почео агресијом Садамовог Ирака на Исламску Републику Иран и то у области Хузестана (у ком се налази град Ахваз). Хузестан је богат нафтом и већински настањен арапским становништвом, што је био додатни разлог за напад. Рат је завршен победом Ирана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА