Најновије

КЛАНИЦА У ИДЛИБУ: Крволочне банде жедне крви напале... (ВИДЕО)

Снаге подржане од Турске Ноур ал-Дин ал-Зенки заробиле су неколико припадника Хаџат Тахрир ал-Шама у граду Дарат Иза у западном делу Алепа, након што су их оптужили за неколико напада у унутрашњости града.

Борци Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Јутјуб)

Касније је група подржана од стране Турске, која је део Националног фронта за ослобађање (НФЛ), заузела неколико положаја од ХТШ-а на планини Ал-Шикх Баракат, у близини Дара Изе. Локални извори кажу да су се борци ХТШ предали без борбе. Као одговор на ове непријатељске акте покрета Ноур ал-Дин ал-Зенки, ХТШ је распоредио велике снаге на положаје око Дарат Изе. Осим тога, радикална група је заробила три борца НФЛ-а у западном Алепу.

Дарат Иза и неколико других градова и села у западном делу Алепа сведочили су насилним сукобима између ХТШ и коалиције покрета Ноур ал-Дин ал-Зенки и покрета Арар ал-Шам. Према Више од 1.000 милитаната и цивила убијено је у унутрашњем сукобу који траје више од два месеца.

Овог пута ХТШ и покрет Ноур ал-Дин ал-Зенки изгледа да су спремни да избегну оружани сукоб. Према Сиријским опозиционим активистима, обе стране ће се договорити да наметну прекид ватре у Дарат Изи и да ослободе све заробљенике.

Сиријска војска води до сада најжешће борбе против џихадиста у Ал Сафи. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте каква је турска војна стратегија у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА