Најновије

ПОВАМПИРИЛИ СЕ У ДАРИ: Исламска држава вреба и даље на сваком ћошку јужне Сирије!

Рано јутрос, сиријска специјална јединица се сукобила са ћелијом Исламске државе у граду Ал-Харах у западном делу Даре.

Џихадисти Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Сиријски про-опозициони извор је рекао да је антитерористичка јединица спроводила сигурносну операцију у Хараху када су терористи отворили ватру. Током операције, која је била усмерена на кријумчаре и симпатизере ИД, најмање пет осумњичених је ухапшено. Министарство одбране Сирије до сада није коментарисало инцидент. Међутим, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) је објавила да је у сукобима убијен најмање један службеник сиријских снага. Убијен је и повређен непознат број терориста.

Сиријска арапска армија (САА) ушла је у Ал Харах након споразума са локалним борцима Слободне сиријске војске (ФСА) током недавне операције у јужној Сирији. Градско брдо се сматра највишом тачком у западној Дари и користи се као тајна база сиријско-руских обавештајних служби.

Током протекла два месеца, безбедносне снаге и обавештајна служба покренуле су десетине операција у новоослобођеним подручјима у јужној Сирији у сарадњи са бившим борцима ФСА. Циљ ових операција је борба против утицаја ИД у овим подручјима како би се спречили евентуални терористички напади.

Погледајте ОВДЕ каква је тренутно ситуација у Ал Сафи.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледало славље сиријских војника након ослобађања стратешког брда Ал Харах од џихадиста Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА