Најновије

ВЕСЕЛО У СРПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Погледајте шта су све питали посланици владу

Посланици Скупштине Србије искористили су могућност за постављање питања на почетку седнице да затраже објашњења од владе о преговорима Београда и Приштине, али и о објавама на државним мрежама у којима се прети државним функционерима и боравку бившег председника Србије Томислава Николића у државној вили.

Скупштина Србије (фото: Јутјуб)

Александар Шешељ (СРС) казао је да се у парламенту прича о уштеди од 800 милиона евра на пензијама, које су биле неопходне да би се избегао банкрот, а „влада не објашњава зашто бивши председник Србије Томислав Николић шест месеци по истеку мандата и даље живи у луксузној резиденцији, која је предвиђена за председника и зашто се 5.000 евра месечно, по овом основу троши на Николића?

Саша Радуловић (ДЈБ) питао је владу зашто није обележила „стогодишњицу пробоја Солунског фронта, да ли се Србија и зарад чијих интереса стиди наших предака, зашто председница парламента Маја Гојковић није одговорила на предлог ДЈБ да се овим поводом одржи посебна, свечана седница?” Истакавши да је прошло пет година од потписивања Бриселског споразума, да је Србија испунила све, а Приштина ништа, Радуловић је питао: „О чему се даље разговара са неким ко не испуњава договорено? ЕУ није Европа, то је постао полигон за немачку доминацију. Немачка ЕУ је ушла у сукоб са САД, ЕУ сукоб долара и евра неће преживети, зашто смо опет на погрешној страни? Зашто се Србија држи немачке политике? У интересу Немачке је Балкан јефтине радне снаге, послушне аутократске власти, грађани не знају да немачке компаније држе преко пола тржишта уџбеника за основне и средње школе у Србији. План Немачке је да Србија потпише правно обавезујући споразум са Приштином и омогући Приштини столицу у УН, због чега Србија слуша диктат Берлина?”

Александар Марковић (СНС) питао је МУП да ли ће „бити процесуирани они који на друштвеним мрежама отворено позивају на насиље, па чак и на силовање”? Навео је да је „један од лидера такозваног СзС, Жељко Веселиновић на најстрашнији начин вређао премијерку Ану Брнабић, са отвореним позивом на линч, чак и на силовање” и питао: „Да ли ће бити процесуирани политичари који су позивали преко друштвених мрежа на државни удар и насилно преузимање власти, као што су Бошко Обрадовић, Ђиласов јуришник, и Владимир Гајић, високи функционер странке Вука Јеремића?”

ОВДЕ погледајте шта каже Додик о мешању у изборе.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Скупштинска расправа данас

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА