Најновије

ТВРЂАВА ЗВАНА СИРИЈА: Русија је започела испоруку С-300 Сирији, али ће Дамаск имати нешто још опасније! (ВИДЕО)

Министар иностраних спослова Русије Сергеј Лавров објавио је после свог наступа на 73-ем заседању Генералне скупштине УН да је Москва почела да Сирији испоручује ракетне зенитне ПВО-системе С-300.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

У минули понедељак је министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, изјавио да ће Дамаску С-300 бити испоручени током наредне две недеље. Лавров је истовремено открио да Москва са Американцима преговара о одласку њихових трупа из Сирије. Притом је указао да се америчке трупе у Сирији налазе “незаконито”. Притом је навео да је Пентагон на југоистоку Сирије – око њеног града Ал-Танфа – створио сопствену зону без сагласности владе у Дамаску. А у тој њиховој зони налазе се терортисти.



Сједињене Државе тренутно контролишу и области источно од реке Еуфрат, где им за пешадију служе курдске формације. Данас је, иначе, функционер руске војне фирме КРЕТ, Влаимир Михејев, потврдио да ће Москва у Сирији поставити и системе за борбу са високопрецизним оружјем – са диригованим бомбама и ракетама.

Према његовим речима, у Сирију ће бити наредних дана пребачени и системи за блокирање електронике савремених авиона и бродова. Михејев је изнео претпоставку да ће се ти системи у Сирији појавити у истом року као и С-300 и да ће бити “потпуно аутоматизовани”. По његовој тврдњи, потпуно ће затворити део Сирије где се налазе Руси, за авионе,ракете и дронове.

Тим системима ће се над Сиријом гушити и космичка навигација ("Навстар", "Галилео"...).

Погледајте ОВДЕ причу о неустрашивим руским специјалцима из Спецназа.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија шаље противваздушни ракетни систем С-300 за Сирију како би у будућности зауставили евентуалне будуће агресије и нападе САД, Велике Британије, Француске и Израела на ову земљу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА